27 квітня 2004 - УЦМЗР організував екскурсію для учасників Національної робочої наради УЦМЗР за проектом "Індикатори біорізноманіття для національних потреб (BINU)" з метою ознайомлення їх із прикладами ведення сільського господарства на прикладі Київської області. Ця екскурсія була організована менеджером проекту BINU, Д-р Василем Придатко та проведена академіком УААН Олександром Тараріко з Інституту агроекології та біотехнології Української академії аграрних наук та к.г.н. Василем Давидчуком з Інституту Географії НАНУ. Серед учасників були представники з України (Києва, Сімферополя, Вінниці), Нідерландів та США. В екскурсії взяв участь також Д-р Тонні Текеленбург з Національного інституту здоров'я населення та навколишнього середовища (RIVM), що знаходиться в Нідерландах.

Під час подорожі, учасники побачили велику кількість сучасних прикладів ведення сільськогосподарського господарства, засоби контролю за ерозією та приклади островів природних територій поблизу Українки та Трипілля, що в 30 км. від Києва. Особливо цікавою була розповідь про те, як у цьому регіоні протягом декількох тисяч років велось сільське господарство, і що історія території допомагає пояснити, яким чином змінювався стан земель із давнини до сьогодення.

На завершення екскурсії, учасники відвідали музей Ґрунтів та Ґрунтознавства Національного аграрного університету, де вони дізналися про різноманітність та значення ґрунтів у представлених сільськогосподарських регіонах України та ознайомилися із роботою науковців університету. Відомо, що Україна володіє одними з найродючих земель у світі. Збереження цього різноманіття ґрунтів і агроландшафтів має надзвичайно велике значення як для підтримки сталого сільського господарства так і для збільшення природного біорізноманіття.

Україна - одна з чотирьох країн, що беруть участь в проекті BINU за фінансової підтримки UNEP-GEF та Світового Центру моніторингу збереження природи (WCMC). Будучи виконавцем зазначеного проекту на Україні, УЦМЗР у даний час займається організацією проведення Міжнародної наради за проектом BINU, що відбудеться в м. Ялті у червні 2004.


[ Last updated : 22-Jul-2004 10:57 ]
Новини УЦМЗР
2005
2004
2003
2002
2001
Prev Home Next
en ua ru